Boeing en JetBlue investeren in elektrisch vliegen

De Amerikaanse start-up Zunum Aero heeft investeringen ontvangen van Boeing HorizonX en JetBlue Technology. Het Amerikaanse bedrijf heeft als doel om elektrisch vliegen een realiteit te maken.

Elektrisch vliegen

Het elektrische vliegtuig dat Zunum Aero ontwikkelt, moet een actieradius van ruim 1.100 kilometer krijgen. In 2030 moet het bereik opgeschroefd zijn naar 1.600 kilometer. Het vliegtuig zal ruimte bieden voor tien tot vijftig passagiers.

Een belangrijk voordeel van elektrische vliegtuigen is het feit dat ze veel minder lawaai maken. Vliegtuigen die geruisloos opstijgen, maken het bijvoorbeeld mogelijk om ook ’s nachts vluchten in te plannen.

Zunum Aero verwacht dat elektrische vliegtuigen zullen leiden tot goedkopere regionale vluchten. Vliegtuigbrandstof is namelijk duur. Volgens de start-up kan de prijs van een regionale vlucht met 40 tot 80 procent omlaag wanneer er elektrisch gevlogen wordt.

Nieuwe routes

Doordat er voornamelijk korte routes mogelijk zijn met elektrische vliegtuigen, hoopt Zunum Aero ook effectiever gebruik te maken van kleinere luchthavens en nieuwe routes te creëren. In de Verenigde Staten zijn 13.500 luchthavens, stelt de start-up, maar de 150 grootste luchthavens zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor 97 procent van het vliegverkeer.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*