MG keert terug naar Europa, nu echt

MG wil eind 2019 terugkeren op de Europese markt. De E-motion concept car geeft alvast een voorproefje van wat we mogen verwachten van het merk.

We hebben nieuws over MG! Het van oorsprong Britse automerk gaat opnieuw een poging doen om terug te keren naar het vasteland van Europa. De Chinese eigenaar SAIC heeft aangekondigd dat MG vanaf eind 2019 weer auto’s gaat verkopen in Europa.

Dat gaat het merk niet doen via traditionele dealers, maar op een ‘nieuwe’ manier. MG treedt nog niet in detail over de plannen, maar een ‘Tesla-model’ is het meest waarschijnlijk. Dat wil zeggen: met fabriekswinkels op enkele strategische plaatsen in het land, ondersteund door een onlinewinkel.

Om te laten zien welke koers het merk gaat varen showt MG op de autoshow van Shanghai de E-motion concept car. Het studiemodel heeft een aansprekend design met enkele klassieke MG-kenmerken en maakt gebruikt van een modulair platform, dat door SAIC is ontwikkeld. De aandrijving is volledig elektrisch, MG belooft een actieradius van 500 kilometer. Het merk wil een ‘range van nieuwe modellen’ introduceren, eind volgend jaar krijgen we daarover meer te horen.

4 jaar geleden schreven we voor het laatst over MG. Toen al waren er plannen om het merk op het vasteland van Europa te gaan verkopen, maar zover is het nooit gekomen. In 2011 hervatte MG de verkoop van nieuwe auto’s in Engeland en enkele andere landen, nadat de merknaam 6 jaar eerder uit de failliete inboedel van autofabrikant MG Rover werd opgevist door een Chinese autobouwer. Die ging later samen met de huidige eigenaar SAIC.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*