VIDEO-Renault werpt een blik op de toekomst met de RS2027 Concept

Het Franse fabrieksteam heeft het idee dat er ‘meer nadruk op de coureurs’ zal liggen, en dat de wagens ‘meer spectaculair, meer elektrisch en veiliger’ zullen zijn. Cyril Abiteboul hoopt dat de beelden en inspiratie mogen zijn voor de rest van de racerij.

Hij zei dan ook: “Één rol van Renault Sport Racing is het anticiperen op de toekomst van de Formule 1, zodat het zo veel mogelijk fans aantrekt in een toekomst waar Renault deel van uit zal maken. We kijken naar de toekomst met grote inspiratie en we hebben veel conversaties met de mensen binnen de racerij, met fans, en met mensen met ideeën die wij dan uitwerken.”

De conceptwagen van Renault bevat twee Kinetische Energie Regeneratie Systemen (KERS) die elk ongeveer 500 kW (ongeveer 680 pk) zullen produceren en het totaal vermogen zal liggen rond de 1341 pk. De benzinetank heeft plaats voor 60 kilo brandstof en de auto weegt niet meer dan 600 kilo.

De RS2027 heeft een transparante cockpit en een transparante helm om de coureurs ‘meer in het centrum van het kampioenschap en ik het hart van de sport’ te brengen. Verder zou er actieve LED-verlichting in de auto zitten en zij de ærodynamische onderdelen zoals de vleugels actief bewegend.

Er is voor in de pitstraat een volledig elektrische modus aanwezig en Renault wil ook een ‘meer intensieve interactie’ met de fans promoten, die de telemetrie van hun favoriete coureur kunnen volgen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*