Melexis profiteert van opkomst elektrische wagens

De opkomst van elektrische wagens is goed nieuws voor Melexis, de Belgische ontwikkelaar en ontwerper van chips voor de auto-industrie. Meer elektrische wagens betekent meer stroomsensoren die het Ieperse bedrijf kan slijten, zo blijkt uit de kwartaalresultaten.

Stroomsensoren worden in de auto-industrie gebruikt om stroom te meten. “Waar in wagens met een klassieke brandstofmotor één zo’n stroomsensor volstaat, zijn er voor volledig elektrische wagens zes tot twaalf zo’n sensoren nodig”, legt Geert Reynders, verantwoordelijke investor relations bij Melexis, uit. Dat maakt van stroomsensoren één van de groeiproducten van Melexis. “Deze sterke groei bevestigt dat we voorbereid zijn voor de versnellende trend naar elektrificatie en goed gepositioneerd zijn om aan de bestaande en toekomstige noden van de klant te voldoen“, aldus ceo Françoise Chombar.

Omzetstijging

Ondanks dat de sector al zowat tien jaar bezig is met elektrische wagens, ziet Melexis evenwel nu pas de volumes voor stroomsensoren aantrekken. Een andere opkomende markt wordt die van zelfrijdende wagens. “Maar dat is nog wat verder weg”, klinkt het bij Melexis. De chipontwikkelaar zit dit jaar alvast op schema, zo blijkt uit de resultaten van het eerste kwartaal. De omzet steeg in vergelijking met een jaar geleden met 13 procent tot 123,6 miljoen euro. Netto hield het bedrijf 25,4 miljoen euro over: 11 procent meer dan een jaar eerder. Melexis bevestigt ook zijn vooruitzichten voor het hele jaar: een omzetgroei tussen 11 en 15 procent, een brutomarge rond 45 procent en een bedrijfsmarge rond 25 procent.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*