BYD introduceert elektrische SUV op Auto Shanghai

In Nederland is de Chinese autofabrikant BYD vooral bekend van de elektrische bussen die het bedrijf levert aan Connexxion en Syntus. De autofabrikant maakt echter ook personenauto’s. Op de vooravond van de Auto Shanghai 2017 presenteerde het automerk de Dynasty, een elektrische concept-SUV, en een elektrische en plug-in hybride versie van de Song.

Dat meldt BYD in een persbericht. De onthulling van het elektrische prototype ging gepaard met de belofte dat het bedrijf meer gaat investeren in elektrische aandrijvingen en groene transportoplossingen. De concept-SUV dient als voorbeeld van de elektrische auto’s die BYD in de toekomst op de markt zal brengen.

Elektrisch rijden

“De trend van elektrisch vervoer is onomkeerbaar”, stelde Wang Chuanfu, chairman van BYD, tijdens de presentatie van de nieuwe auto. “Personenauto’s belichamen het volgende groeigebied, met de focus op plug-in hybride voertuigen.”

BYD zette deze uitspraak kracht bij door ook een elektrische en plug-in hybride versie van de Song te presenteren: de Song EV300 en de Song DM.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*