Ontwikkelaar van Solar Impulse start bedrijf voor elektrisch vliegen

Herinneren we ons de Solar Impulse nog? Het elektrische vliegtuig op zonne-energie vloog in de zomer van 2015 maar liefst 5 dagen en nachten non-stop over de Stille Oceaan. André Borschberg, mede-ontwikkelaar van het innovatieve vliegtuig, heeft nu een start-up opgericht, genaamd H55, om elektrisch vliegen verder te ontwikkelen.

H55 focust zich op de volledige ‘aandrijvingsketen’, stelt de start-up op zijn website, van de energiebron tot het controlesysteem van de piloot. De start-up beschikt al over een demonstratievliegtuig, de aEro1, die inmiddels al 50 uur op batterijtechnologie heeft gevolgen.

Elektrisch vliegen

Andre Borschberg (zie foto) over de potentie van elektrische aandrijving voor vliegtuigen: “Elektrisch vliegen gaat de luchtvaart ontwrichten. Toen ik 15 jaar geleden met de Solar Impulse begon, was elektrisch vliegen slechts een toekomstbeeld. Tegenwoordig is het een belangrijk pad van ontwikkeling, voor zowel start-ups als grote luchtvaartorganisaties.”

H55 stelt dat elektrische vliegtuigen efficiënter en lichter zijn. Mede hierdoor zijn de vliegtuigen een stuk goedkoper dan vliegtuigen met een traditionele verbrandingsmotor.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*