Toyota maakt zware truck op waterstof realiteit

Toyota heeft een nieuw project aangekondigd, genaamd Project Portal, dat waterstof-brandstofcelsystemen voor zware vrachtwagens realiteit maakt. De eerste emissievrije concepttruck van Toyota wordt tijdens dit project ingezet in de haven van Los Angeles.

Dat meldt de autofabrikant in een persbericht. De emissievrije concepttruck is onderdeel van het Clean Air Action Plan van de haven.

Waterstof

Toyota zet al enige tijd in op waterstof, zowel met de Prius als de Mirai. Daarnaast produceert het Japanse automerk bussen en zelfs heftrucks met waterstof-brandstofceltechnologie. Project Portal is de volgende stap in Toyota’s doel om het toepassingsgebied van brandstofceltechnologie te verbreden.

De concepttruck die Toyota inzet in de haven is volledig operationeel en stoot enkel waterdamp uit. De truck heeft een vermogen van meer dan 670 paardenkracht en heeft een actieradius van ruim 320 kilometer per tank.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*