VIDEO-Succesvolle eerste vlucht voor Lilium Jet

Complexe manoeuvres in het luchtruim boven Beieren, met het Eagle-prototype.

Een verticale start en landing, volledig elektrisch vliegen met drie straalmotoren. Dat is mogelijk met een Lilium Jet. Bovendien luidt de belofte een vliegtuig voor iedereen. Als taxi, dat dan weer wel. Een paar keer klikken in een app en een minuut of wat later ben je met hoge snelheid op weg naar je bestemming. Vijf keer sneller dan met de auto. Het is alsof we in een aflevering van de Jetsons stappen.

De eerste tests zijn inmiddels met succes voltooid. Een tweezits prototype heeft in Beieren verschillende complexe manoeuvres uitgevoerd. Daaronder de signature move; het na het stijgen overgaan van zweven naar voorwaarts vliegen. Het ontwerp werkt dus ook in de praktijk. Er wordt nu doorgegaan met de ontwikkeling van een vijfzitsvlieger.

De vraag of dit het duurzame alternatief gaat worden voor de helikopter – rijkeluisvervoer bij uitstek – blijft voorlopig openstaan.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*