VIDEO-Met deze lift en tunnel wil Elon Musk auto’s ondergronds verplaatsen

Elon Musk heeft voor het eerst laten zien waar zijn nieuwe startup The Boring Company aan werkt: high-tech tunnels en een lift voor auto’s.

Tesla-ceo Elon Musk heeft tijdens een conferentie vrijdag een voorproefje gegeven van de ondergrondse tunnels en een lift voor auto’s die zijn bedrijf The Boring Company ontwikkelt. Er werd een korte video getoond waarin was te zien dat auto’s vanaf de weg via een soort lift naar een tunnel worden vervoerd. De auto wordt op een speciale plek geparkeerd, waarna hij op een kar de lift in verdwijnt. Daarna wordt de kar met snelheden tot 200 km/u door de tunnels getrokken.

Details over de werking van het vervoerssysteem ontbreken nog. Wel zegt Musk meerdere tunnels onder elkaar mogelijk te willen maken. The Boring Company ontwikkelt nieuwe tunnelboormachines die efficiënter moeten werken dan de huidige machines. “Tegenwoordig graven de machines de helft van de tijd en de andere helft besteden ze aan het versterken van de tunnels. Ik wil een machine ontwikkelen die dat tegelijkertijd doet.”

Tunnel bij SpaceX-kantoor

Musk zegt maar 2 tot 3 procent van zijn tijd te besteden aan The Boring Company. Hij is vooral druk met Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX. Onder de parkeerplaats van het hoofdkantoor van SpaceX wordt momenteel een eerste liftschacht voor auto’s gegraven. Musk wil ook een vergunning aanvragen voor het graven van een tunnel.

Elon Musk bedacht enkele jaren geleden ook het concept van de Hyperloop, een supersnel vervoerssysteem in een vacuüm buis. SpaceX houdt ook tests met de Hyperloop, maar ook andere bedrijven mogen van Musk met het idee aan de slag.

Onlangs richtte Musk ook de nieuwe startup Neuralink op, voor het ontwikkelen van apparatuur de in hersenen is te implanteren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*