Duizenden euro’s terug bij aankoop elektrische auto

Hagenaars die de komende tijd een elektrische auto kopen, krijgen van de gemeente een paar duizend euro terug. Hierdoor hoopt Den Haag dat de luchtkwaliteit in de stad verbetert.

Bij de aanschaf van een gloednieuwe elektrische auto krijg je 5.000 euro terug, een tweedehandsje levert 3.000 euro op. Er is in totaal 200.000 euro beschikbaar.

Of die twee ton toereikend is, is nog maar zeer de vraag. Toen de regeling vorig jaar werd opengesteld, was de subsidiepot in mum van tijd op. Tussentijds werd er nog wel extra geld beschikbaar gesteld, maar ook dat ging er razendsnel doorheen.

Slaatje
Wie even snel een slaatje wil slaan en met de subsidie goedkoop een auto op de kop wil tikken om hem ergens anders snel met winst te verlopen, komt bedrogen uit. De gemeente Den Haag wil voorkomen dat er een soort schimmige handel ontstaat. Daardoor is de eis dat het voertuig minimaal twee jaar op naam blijft staan van de aanvrager. De gemeente kan de subsidie terugvorderen als blijkt dat de eigenaar hem snel weer doorverkoopt.

De regeling geldt alleen voor volledige elektrische auto’s, dus geen hybride voertuigen. Leaserijders hebben pech: zij komen niet voor de subsidie in aanmerking.

Sinds een half jaar kunnen ook pizzakoeriers op een goedkope manier door de Haagse straten scheuren. Per schone scooter, elektrische highspeed fiets of bakfiets met trapondersteuning wordt 1.500 euro gemeentesteun gegeven. Ook deze regeling is door het stadsbestuur verlengd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*