Samsung mag zelfrijdende auto testen

SEOUL – Dat Samsung geïnteresseerd is in zelfrijdende auto’s mag bekend zijn. Dat ze werden getest op een speciaal circuit ook. Maar het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf heeft nu ook toestemming gekregen om op de openbare weg testen uit te voeren.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Land heeft Samsung een vergunning gegeven. De testen moeten Samsung in staat stellen om hightech-sensors te ontwikkelen en computeronderdelen die met behulp van kunstmatige intelligentie een auto kunnen besturen.

Dat Samsung aan deze ontwikkelingen werkt, wil niet zeggen dat het bedrijf ook auto’s gaat verkopen. Eerder heeft Samsung-baas Young Sohn al aangegeven dat het bedrijf zelf geen auto’s gaat bouwen. De inspanningen zijn er vooral op gericht om oplossingen voor automakers te ontwikkelen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*