Mitsubishi viert jubileum met plug-in hybride-versie van allereerste auto

Ter ere van zijn honderdjarige bestaan blikt Mitsubishi Motors North America (MMNA) terug naar waar het allemaal begon: de Mitsubishi Model A. Deze auto uit 1917 wordt opnieuw gebouwd, maar dit keer als plug-in hybride-variant.

MMNA werkt hierbij samen met West Coast Customs. De twee bedrijven maken gebruik van de technologie van de Mitsubishi Outlander, om de klassieke auto om te toveren tot een hedendaagse, plug-in hybride-variant. Dat meldt Mitsubishi in een persbericht.

100-jarig jubileum

“We zijn trots op het honderdjarige jubileum en de rijke achtergrond in de auto-industrie die hiermee gepaard gaat”, zegt Francine Harsini, senior director bij MMNA. “De Model A is waar het allemaal mee begon. Daarom zijn we erg enthousiast om deze klassieke auto een make-over te geven en uit te rusten met hedendaagse technologie.”

De Mitsubishi Model A was de allereerste auto die het Japanse automerk in productie nam. In 2017 rolden er tweeëntwintig Model A’s van de band; de allereerste serie van massa geproduceerde auto’s in Japan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*