Dít is de Workhorse W-15

Het in de Amerikaanse staat Ohio gevestigde Workhorse heeft z’n elektrische pick-up klaar. Het elektrische werkpaard heet W-15 en verschijnt eerder dan Tesla’s beoogde pick-up op de markt.

In november vorig jaar liet Workhorse, een bedrijf dat zich al enige tijd bezighield met het elektrificeren van bestaande modellen, tekeningen zien van de W-15. De elektrische pick-up is nu productieklaar en Workhorse laat weten hoe de aandrijflijn van de W-15, ogenschijnlijk gebaseerd op een Chevrolet Silverado, eruit gaat zien.

De W-15 heeft een volledig elektrische actieradius van 130 kilometer en beschikt over een 460 pk sterke elektromotor. De vierwielaangedreven W-15 dendert in een ruime 5,5 seconden naar een snelheid van 100 km/h en beschikt over veiligheidssystemen als een noodremsysteem en lane departure warning. Workhorse laat weten dat de complete carrosserie is opgetrokken uit een koolstofvezelcomposiet. De W-15 komt zowel als Single Cab als als Double Cab beschikbaar. In de Verenigde Staten gaat de pick-up zo’n 55.000 dollar kosten, omgerekend een ruime 50.000 euro.

De W-15 meet 5,94 meter in de lengte, is 2,03 meter breed en net geen 1,88 meter hoog. Het gewicht bedraagt een niet misselijke 3.260 kilo. Onder de ‘motorkap’ is door de afwezigheid van een verbrandingsmotor extra ruimte voor bagage. Workhorse noemt deze opbergplek ‘de frunk’, een term die Tesla overigens ook hanteert.

Nog dit jaar moet de W-15 op de Amerikaanse markt verschijnen. Klanten heeft Workhorse in ieder geval al, in totaal zouden er al 2.150 exemplaren zijn besteld.

Ook het eerdergenoemde Tesla is voornemens een elektrische pick-up op de markt te brengen. Na de Model S, Model 3, Model X en de onlangs geteasede elektrische Truck moet ook dat model op de markt komen. Wanneer is nog niet bekend.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*