Nieuw rapport: ‘Nederland het beste voorbereid op elektrisch en autonoom vervoer’

Nederland is wereldwijd het best voorbereid op disruptieve technologieën in de mobiliteitssector, zoals elektrische auto’s, smart mobility en autonoom vervoer.

Dat stelt adviesbureau Roland Berger in zijn Automotive Disruption Radar, een rapport waarin het Amsterdamse adviesbureau disruptieve ontwikkelingen in de automotive-sector bijhoudt en meet.

Elektrische en autonoom rijden

In het rapport staat ook een ranglijst van landen die het beste voorbereid zijn op deze disruptieve ontwikkelingen, zoals elektrische en autonoom vervoer. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren als infrastructuur voor elektrisch laden, verkoop van elektrische auto’s, wetgeving op het gebied van CO2-uitstoot en de bereidheid tot investeren in disruptieve technologieën.

Nederland komt het beste uit de bus en is volgens Roland Berger het beste voorbereid op de toekomst. “Een winnende combinatie”, stelt het rapport. “Nederland heeft een relatief hoge verkoop van elektronische voertuigen, een zeer goede laadinfrastructuur en een sterke interesse in autonoom vervoer.”

Singapore, China, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk maken de top 5 compleet.

Smart mobility

“Nederland is wereldwijd koploper op het gebied van smart mobility”, stelde Maurice Geraets, directeur van NXP Semiconductors Nederland, eerder in een interview. “We hebben die koppositie omdat we ons verkeersmanagement op orde hebben; we moeten immers veel auto’s kwijt op een klein stukje land.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*