Wanneer komt de Opel Ampera-e naar Nederland?

Dat blijft de grote vraag. Daar is nu een tweede vraag bijgekomen.

Namelijk in welke hoeveelheden? De Opel Ampera-e is de langeverwachte nieuwe ster aan het firmament van de elektrische auto’s. Een fors rijbereik, een aangename hoeveelheid pk’s, ruim voldoende binnenruimte en relatief betaalbaar. Zeker voor de zakelijke rijders is het een auto om naar uit te zien. Bovendien kan de rekenmachine erbij worden gepakt om aan de kosten te rekenen, want de prijzen zijn kortgeleden bekendgemaakt.

De vraag blijft nog altijd wanneer de levering van de Ampera-e begint. De Amerikaanse broer Chevrolet Bolt is al sinds afgelopen december in de verkoop in Amerika. Maar de Europese markt blijft vooralsnog verstoken van de elektrische Opel.

Het grote probleem is dat de productie van de Bolt en Ampera-e verliesgevend is, als ze in grote aantallen worden geproduceerd. Dat heeft te maken met de kosten van onderdelen en personeelskosten. Hoewel de populariteit van de Ampera-e groot is, in het bijzonder in landen die vriendelijk staan tegenover elektrisch rijden, lijkt dat te betekenen dat er voorlopig nauwlijks geleverd gaat worden.

In Noorwegen was het al een tijdlang mogelijk om een Ampera-e te reserveren, wat is gedaan door 4.000 mensen. Ook in Nederland is reserveren mogelijk. In juli krijgen 28 geselecteerde verkooppunten in Nederland een demo. Maar wanneer de eerste auto’s zullen worden afgeleverd blijft wat onduidelijk. Naar verwachting is dit in het najaar. Elk land krijgt per jaar slechts enkele honderden Ampera-e’s, dat zal volgend jaar niet erg anders zijn. De overname van Opel door PSA zou niet van invloed zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*