Dit is de goedkoopste Mitsubishi i-Miev van Marktplaats

Elektrisch rijden voor minder dan € 10.000? Dat kan.

Sinds een jaar of zes zijn er verschillende elektrische auto’s op de markt die redelijk zijn vekocht. Niet als de spreekwoordelijke warme broodjes, maar aangeschaft zijn ze. Vooral aan bedrijven die er hun duurzame imago mee op wisten te vijzelen en ondertussen profiteerden van gunstige fiscale regelingen en minieme vaste lasten.

Op de tweedehands automarkt ligt de volledig elektrische auto wat lastiger. Uiteraard heeft dat zo zijn redenen. De ontwikkeling van de eletrische auto gaat rap, dus nieuw(er) is altijd beter. Bovendien is er koudwatervees, of de behoefte om langere afstanden te rijden dan het rijbereik toe laat. Tegelijkertijd maakt dat de aanschaf van een elektrische occassion gemakkelijker. De populariteit lijkt vrij beperkt en de afschrijving is in sommige gevallen ronduit fors te noemen.

Neem deze Mitsubishi i-Miev als voorbeeld. Nieuwprijs? € 33.278. Nu voor € 7.950. Daarvoor heb je er eentje van de drieling, de Peugeot Ion en de Citroën C-Zero zijn hetzelfde op wat minieme uiterlijke wijzigingen na. De auto komt uit 2011 en heeft 94.600 km gelopen. In tegenstelling tot een aantal andere exemplaren op Marktplaats wordt deze door een particulier aangeboden. Het is daardoor een marge auto en er komt geen BTW bovenop de vraagprijs.

Het nadeel? De auto staat in Appingedam. Afhankelijk van de bestemming van de koper is dat meerdere keren laden onderweg. Verder blijven de proporties van de auto opmerklijk; de auto is nogal smal. Dat maakt het natuurlijk des te eenvoudiger om vol overgave het grootstedelijke verkeer in te duiken en elk parkeervak te benutten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*