Tesla wil video’s van auto’s gebruiken om Autopilot te verbeteren

Door filmpjes van andere Tesla-rijders te gebruiken, wordt de zelfrijdende functie verbeterd.

Tesla heeft zijn Autopilot-functie het afgelopen weekend van een update voorzien. Ook het beleid voor data delen is vernieuwd. In een bericht aan zijn klanten schrijft Tesla dat korte video-opnames van de camera’s op de auto’s met het bedrijf gedeeld gaan worden.

“We werken er hard aan om de veiligheid van autonoom rijden te verbeteren en van zelfrijdende auto’s zo snel mogelijk een realiteit te maken”, schrijft Tesla. “Daarom moeten we korte videoclips verzamelen van de externe camera’s om dingen als rijstroken, verkeersborden en de positie van verkeerslichten te leren herkennen.”

Privacy

Tesla wil massaal video’s bestuderen, want hoe meer informatie het bedrijf heeft, ‘des te beter de zelfrijdende functie wordt’. Het bedrijf zegt aan de privacy van zijn klanten te denken. Zo worden de video’s niet gelinkt aan het identificatienummer van de auto. “We verzekeren dat er geen enkele manier is om in ons systeem naar clips te zoeken die verbonden zijn met een specifieke auto.” De data kan overigens wel gedeeld worden ‘met partners die de dienst kunnen verbeteren’. Ook dit zou volledig anoniem gebeuren.

De nieuwste update van Tesla’s Autopilot biedt eigenaren van een nieuwe Model S of Model X een stuk meer functies. Bijvoorbeeld een groot licht dat zichzelf uitschakelt als andere auto’s in de buurt zijn. Autosteer werkt voortaan tot een snelheid van 145 kilometer per uur (dat was 130 km/u) op de snelweg. Op kleinere wegen is het limiet zo’n 72 kilometer per uur.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*