Mahindra trekt stekker uit Brits EV-avontuur

Het Indiase Mahindra & Mahindra ziet zich genoodzaakt te stoppen met het verkopen van de elektrische e2o. Dat meldt Reuters vandaag.

Per direct stopt Mahindra & Mahindra met de verkoop van de elektrische e2o in het Verenigd Koninkrijk. Nog geen jaar geleden ging de volledig elektrische Indiase stadsauto bij onze oosterburen in de verkoop.

De verkoopcijfers van de e2o zouden dermate laag zijn, dat het geen zin heeft de auto op de markt te houden, zo stelt de fabrikant. Volgens Reuters is het niet uitgesloten dat Mahindra & Mahindra op termijn terugkeert naar de Britse markt. Het terugtrekken van Mahindra uit het Verenigd Koninkrijk is een zoveelste klap voor het Indiase bedrijf. In 2015 zag het zich genoodzaakt de Braziliaanse markt te verlaten en eerder draaide het toetreden tot de Noord-Amerikaanse markt uit op een fiasco.

Klanten die een e2o in bestelling hadden, krijgen hun geld uiteraard teruggestort. Wie al een e2o voor de deur heeft staan, krijgt van Mahindra & Mahindra de mogelijkheid om de auto tegen de nieuwprijs te verkopen.

De e2o heeft een volledig elektrische actieradius van zo’n 100 kilometer en kent in het Verenigd Koninkrijk een prijskaartje van omgerekend maximaal 18.900 euro.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*