Chinese sporter op Villa d’Este

Door: Autovandaag.nl

Tijdens het exclusieve Concorso d’Eléganza op Villa d’Este staat de Chinese supercar Ren naast tal van designhoogstandjes uit het automobiele verleden.

Na lancering tijdens de autosalon van Genève laat de Chinese fabrikant zijn creatie zien aan de rijken der aarde op het evenement dat van 26 tot en met 28 mei wordt gehouden. Niet vreemd dat de auto daar wordt getoond, omdat de vormgeving tot stand kwam bij Giugiaro in Turijn. De driezitter doorloopt de laatste fase van een testprogramma dat ook in Italië wordt afgerond. Volgend jaar zullen de eerste exemplaren worden uitgeleverd.

Turbine

De auto beschikt over de zogenaamde TREV-technologie. Dat staat voor Turbine-Recharging Electric Vehicle. De auto met een hybride aandrijflijn beschikt over een batterij van 25 kWh van waaruit de elektromotoren worden gevoed. Het vermogen bedraagt maar liefst 1.305 pk, terwijl het brandstofverbruik volgens de niet realistische NEDC-norm 1 op 14,6. Dat is een verbruik op basis van dieselolie, maar de turbine die de stroom opwekt loopt op van alles wat maar brandbaar is. Op 80 liter komt de auto 1.170 kilometer ver.

Italiaans leer

Waar mogelijk is gewicht bespaard. Ook het chassis is ontwikkeld in Italië, waar bovendien een kleine serie circuitversies zal worden gebouwd. Door de vormgeving en het gebruik van Italiaans leer en Alcantara heeft de auto alle kenmerken van een volbloed sporter.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*