Albert Heijn bezorgt volledig elektrisch in Amsterdam

Bron: Peter de Weerd op 16 mei 2017  www.logistiek.nl

Albert Heijn bevoorraadt een deel van zijn winkels in Amsterdam volledig elektrisch. De eerste 2 elektrische trucks werden maandag 15 mei in gebruik genomen.

Met de twee volledig elektrische vrachtwagens zet Albert Heijn een volgende stap in het verduurzamen van het transport naar winkels. ‘Het gebruik van e-trucks sluit goed aan bij onze ambitie te rijden met trucks die zuiniger, stiller en schoner zijn’ vertelt Peter Leegstraten, senior consultant transport van Albert Heijn. AH rijdt al met 150 truck-trailer combinaties op vloeibaar aardgas (LNG). De optie Bio-LNG wordt onderzocht. “E-trucks vormen een mooie aanvulling. In deze gewichtsklasse”, aldus Leegstraten.

 Zaandam naar Amsterdam

Het e-truck project is samenwerking tussen Albert Heijn, logistieke dienstverlener Simon Loos en truckbouwer Ginaf. De e-trucks rijden dagelijks vijf tot zes keer heen en weer vanaf het distributiecentrum in Zaandam. Na een uitgebreid ontwikkel- en testtraject gaan de e-trucks nu de weg op, de een in Albert Heijn-stijl en de ander in Simon Loos-kleuren. De trucks bevoorraden de AH winkels in het centrum.

Inzet vergelijkbaar met diesel

De nieuwe e-trucks hebben een laadcapaciteit die vergelijkbaar is met die van dieseltrucks, ondanks het iets hogere eigen gewicht van de wagen. Door  bijladen van de accu’s  tijdens het inladen van de trucks op het dc en gedurende de pauzes, kunnen de trucks vrijwel continu worden ingezet.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*