Haagse hotels willen duurzame taxi’s voor de deur

Door Gerard van den IJssel  16 mei 2017, 13:27 denhaagfm.nl

Veertien Haagse hotels roepen de Haagse taxibranche op om hun wagenpark zo snel mogelijk te verduurzamen. Al een tijd wordt er vanuit de Haagse hotelwereld gelobbyd voor meer elektrische taxi’s, maar de lokale taxibranche geeft hier nog geen gehoor aan.

Het statement is een initiatief vanuit de Duurzaamheidskring voor Haagse Hotels. Deze groep hoteliers komt elk kwartaal samen om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Dit doen zij aan de hand van het monitoren van energie, water, afval en CO2 en het delen van kennis. De hotels willen zo ook een bijdrage leveren aan de ambitie van de gemeente Den Haag om in 2040 een CO2-neutrale stad te zijn.

De oproep van de hotels heeft al een positief resultaat. Het bedrijf Taxi Electric heeft aangegeven in het gat te willen springen en zo snel mogelijk hun dienstverlening uit te breiden naar de Haagse regio. Taxi Electric is nu vooral werkzaam in Amsterdam en wil met hun volledig elektrische wagenpark graag uitbreiden naar de rest van de Randstad. Het bedrijf roept taxiondernemers, die elektrisch willen rijden, op om zich te melden als franchiser.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*