Elektrische Elextra is razendsnel

Door: Belga

Het aanbod elektrische wagens breidt razendsnel uit met zowel bescheiden auto’s als exotische bolides. Tot die laatste behoort de Zwitserse Elextra die in 2,6 seconden van 0 tot 100 km/u spurt.

De Elextra is een sportieve vierdeursberline met een volledig elektrische aandrijflijn. In dit project staan exclusiviteit, functionaliteit, prestaties en efficiëntie centraal. Het Zwitserse merk wil weldra met de productie starten van een eerste reeks van 100 exemplaren en levert daarmee een exclusieve concurrent voor de populaire Tesla Model S.

De Elextra maakt gebruik van een koolstofvezel monocoque en wordt op de vier wielen aangedreven door een 690 pk sterke elektromotor. Het rijbereik zou 600 kilometer bedragen en de prestaties zijn bijzonder indrukwekkend met een sprint van 0 tot 100 km/u in 2,6 seconden en top van meer dan 250 km/u. De prijs is nog niet bekend maar zal wellicht in lijn liggen met het exclusieve karakter van de Elextra.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*