PostNL vervangt 100 autoritten door e-bakfiets

Nederland, Amsterdam, 11-05-2017. Foto Wiebe Kiestra De nieuwe bakfiets van Post.nl.

Door: Annemiek Jorritsma op 18 mei 2017  www.logistiek.nl

PostNL bezorgt voortaan grote aantallen zakelijke post in Amsterdam met elektrische bakfietsen. Ook het legen van brievenbussen gebeurt met de elektrische bakfiets. In Amsterdam vervangt PostNL hiermee per dag 100 autoritten met dieselbestelauto’s door duurzamere bezorging met de e-bakfiets.

Bezorgen met e-bakfietsen zorgt voor circa 60.000 kg minder CO2-uitstoot per jaar, meldt PostNL. Het bedrijf wil op deze manier bijdragen aan schone binnensteden en het verbeteren van de bereikbaarheid in de binnenstad. Na Amsterdam volgen Utrecht, Den Haag, Rotterdam en andere grote steden.

Pilot met FuturumShop

In Amsterdam test PostNL sinds februari 2017 in samenwerking met FuturumShop hoe zij pakketten schoon, snel en flexibel kunnen bezorgen met de e-bakfiets. FuturumShop is een online aanbieder van fietsen en fietsonderdelen. Vanaf 1 juni 2017 breidt PostNL het gebied uit naar bijna heel Amsterdam en gaat dan ook in de avond pakketten met e-bakfietsen bezorgen.

Uitbreiding na test

In 2016 is in het centrum van Amsterdam getest om bestelauto’s te vervangen voor elektrische bakfietsen en kleine elektrische voertuigen. PostNL kiest voor de e-bakfiets omdat het bedrijf zijn vervoersbewegingen wil vergroenen en de verkeersdrukte in steden toeneemt. De e-bakfiets rijdt uitstootvrij en uit de proef blijkt dat het bezorgen in de Amsterdamse binnenstad soms sneller is dan met de auto.

Fietsoverslagpunten

Dagelijks vervangt het bedrijf 100 autoritten door uitstootvrije fietskilometers met 60 e-bakfietsen. PostNL voegt hiervoor aan het bestaande netwerk acht speciale fietsoverslagpunten toe. Op deze locaties worden de post en pakketten ingeladen in de e-bakfietsen en efficiënt bezorgd.

In 2025 uitstootvrij bezorgen

PostNL heeft de ambitie om in 2025 in 25 binnensteden volledig uitstootvrij te bezorgen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*