Pas op Tesla, Mercedes Benz komt ook met thuisbatterij

Door: Frédérique van Osta    www.dutchcowboys.nl

Tesla’s Powerwall krijgt er een concurrent bij. Mercedes Benz gaat namelijk samenwerken met Vivint Solar om batterijen te produceren voor thuis. De verkoop van deze thuisbatterijen zal in de tweede helft van dit jaar van start gaan in Californië.
Mercedes vs. Tesla
De nieuwe batterijen zijn in staat vele laadcycli te overleven en zullen ook gebruikt worden om energie van zonnepanelen op te slaan. Ook als de zon niet schijnt kan er op die manier groene stroom gebruikt worden. Daarnaast kunnen de nieuwe batterijen als back-up dienen als de stroom uitvalt.


De Powerwall van Tesla biedt ongeveer hetzelfde, maar dan met een iets andere samenstelling. De Powerwall 2 van Tesla heeft een groter vermogen (13,5 kWh) en klanten kunnen tot tien batterijen kopen. De nieuwe batterijen van Mercedes hebben een iets kleiner vermogen (12,5 kWh) en je kunt er maximaal acht kopen.
Er wordt gezegd dat één batterij van Mercedes in combinatie met zonnepanelen samen 5.000 dollar zal kosten in de Verenigde Staten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*