1140 pk sterke hybride aandrijflijn uit Finland

Op de transportvakbeurs Kuljetus in Finland hebben de Finse bedrijven Visedo en Sisu Auto een hybride aandrijflijn voor zware trucks gepresenteerd. De diesel- en elektromotoren kunnen samen 1140 pk en meer dan 5000 Nm koppel leveren.

Sisu is bekend als fabrikant van trucks voor het zwaarste werk en Visedo is een fabrikant voor hybride en elektrische aandrijving van zware machines. Een elektrische motor ondersteunt een dieselmotor bij piekmomenten. Als dat niet nodig is werkt het andersom en laadt de diesel de accu’s op.

Sisu gebruikt voor haar trucks de diesels OM471 en OM473 van Mercedes-Benz. Het parallelhybride systeem is ontwikkeld voor deze motoren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*