Nieuwe ceo Ford stuurt bedrijf richting zelfrijdende wagens

Bron: www.standaard.be

Autobouwer Ford vervangt ceo Mark Fields door Jim Hackett. Daarmee maakt het bedrijf duidelijk dat het wil inzetten op zelfrijdende wagens.

Mark Fields nam in juli 2014 het roer over bij Ford. Sindsdien is de koers van het aandeel meer dan dertig procent gedaald. Het management ligt dan ook onder vuur van beleggers over de strategie bij de automaker.

Field’s opvolger Jim Hackett stond tot nu aan het hoofd van de ‘Smart Mobility’-divisie van Ford, die zich onder meer bezig houdt met zelfrijdende wagens. Hackett was staat naar verluidt al even op een goed blaadje bij de raad van bestuur, en door hem aan te stellen als ceo, maakt het bedrijf een duidelijke koerswijziging.

Nochtans heeft de 62-jarige Hacket er geen lange loopbaan bij Ford opzitten. Na 30 jaar bij een meubelbedrijf en een korte carrière als interimdirecteur van de universiteit van Michigan, haalde de autobouwer hem pas in 2016 aan boord. Naar verluidt omdat zijn manier van aanpakken in de smaak viel – hij kan organisaties succesvol van koersen doen veranderen.

In februari maakte Ford al bekend 1 miljard dollar te zullen investeren in een vijfjarig onderzoeksprogramma rond artificiële intelligentie. Tegen 2021 hoop het bedrijf dan ook dat de eerste zelfrijdende wagens van de band zullen rollen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*