AKXY is suv van de toekomst

Door: stekkerkoning op 20-05-2017 om 12:22  www.groen7.nl

Deze elektrische suv is een concept, vol met nieuwe technieken en materialen.

Asahi Kasei en GLM zijn de Japanse fabrikanten die verantwoordelijk zijn voor deze auto. Ze willen een blik in de toekomst bieden. Het uiterlijk is misschien wat braaf voor een concept car, het is een coupéachtige suv waarvan er inmiddels veel bestaan. De gebruikte materialen zijn wel interessant. In de AKXY worden 27 verschillende componenten gebruikt die allemaal geschikt zijn voor een brede toepassing in de autoindustrie. Daaronder kunststoffen waaraan metaal is toegevoegd voor meer stevigheid, en bekleding van veloursleder dat bestaat uit milieuvriendelijke microvezels.

Binnenin ziet het er spannender uit, al komt dat vooral door de aanwezigheid van verlichting met een paarse gloed. De chauffeur beschikt over een uitgebreid In-Car communicatiesysteem. Dat is er eentje van de geavanceerde soort en reageert op alle mogelijke spraakcommando’s. Ook controleert de auto de hartslag van de bestuurder, een CO2-sensor is aanwezig om het binnenklimaat in de gaten te houden.

De AKXY heeft een elektrische aandrijflijn, met een vermogen van 225 kW (302 pk) en biedt plaats aan drie inzittenden. Het model laat vooral zien waartoe Asahi Kasei en GLM in staat zijn. De fabrikanten zijn actief als toeleveranciers van de autoindustrie. De innovaties moeten dus hun weg vinden naar de gemiddelde auto in de straat, verwacht ook daar nieuwe materialen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*