Waarom elektrische auto’s rendabeler worden

Bron: Ilona Braam     www.want.nl

Langzaamaan kiezen steeds meer mensen voor een elektrische auto. De auto’s die op de wegen verschijnen bieden ook steeds meer mogelijkheden en er wordt ook hard gewerkt aan het vergroten van de actieradius. Wat vaak als een nadeel wordt gezien aan de auto’s, is dat er relatief gezien niet zo ver gereden kan worden voordat er weer opgeladen moet worden. Als het aan het Hybrid Kinetic Group ligt, zal daar echter snel verandering in komen. Het bedrijf zet met de H600 een interessant nieuw concept op de markt.

H600 ondersteunt meerdere brandstoffen

De H600 kan gezien worden als de ultieme hybrid. De auto is uitgerust met een micro turbine generator, welke de batterij van het voertuig op elk gewenst moment kan opladen. Daarnaast werkt de H600 met verschillende brandstoffen zoals diesel, ethanol, propaan en benzine. Wat opmerkelijk is, is dat de auto veel minder vervuilend is dan de gebruikelijke auto’s met een verbrandingsmotor. De H600 is zelfs ook milieuvriendelijker dan pure elektrische auto’s.

Groot rijbereik en tijdbesparend

Afgezien van het feit dat de H600 erg vriendelijk is voor het milieu, zijn de grote voordelen de actieradius en een behoorlijke tijdsbesparing. De auto is niet afhankelijk van de sporadische oplaadpunten, omdat het uitgerust is met een eigen generator. Uiteraard kan de auto wel aangesloten worden op een oplaadpunt en bijvoorbeeld ‘s avonds opladen. Wat het rijbereik betreft wint de hybrid het makkelijk van de meeste elektrische auto’s. Met een volle batterij kan meer dan 1000 km gereden worden.

H600 kan ook andere auto’s opladen

Een groot bijkomend voordeel van de auto is dat het ook als generator voor andere zaken kan dienen. Zo zou hij gebruikt kunnen worden om andere elektrische auto’s op te laden of om het lokale elektriciteitsnet te ondersteunen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*