DJI’s nieuwe mini-drone is zo klein als een colablikje

Bron: www.zdnet.be

Chinese fabrikant DJI heeft zijn kleinste en goedkoopste drone tot nog toe voorgesteld op zijn eigen evenement ‘Seize the moment’. De mini-drone krijgt de naam Spark en lijkt qua design op een kleinere versie van de opvouwbare Mavic Pro. De compacte quadcopter zal in Europa ongeveer 599 euro kosten en is daarmee de eerste drone van de Chinese fabrikant die onder de kaap van vier cijfers blijft. Daarmee gaat het de bikkelharde concurrentie aan met de goedkopere modellen van Parrot, Yuneec en ZeroTech.

Klein maar fijn

De Spark weegt ongeveer 275 gram en is volgens een vergelijkende foto even groot als een cola-blikje. De drone wordt uitgerust met een 1/2,3”-sensorcamera met een diafragma van f/2.6 waarmee je vanuit de lucht foto’s kan nemen met een maximale resolutie van twaalf megapixels. Ook zoals bij zijn voorgangers kan je video’s filmen tot 1080 p, wat zich resulteert in een maximale beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels. Wel is er geen optische beeldstabilisatie, maar dankzij een mechanische gimbal kan je toch het beeld relatief stabiel houden.Welke sensor er exact in steekt, wil het Chinees bedrijfje nog niet prijsgeven.

Ondanks zijn kleine vorm zitten de meeste functies uit de duurdere drones ook in de Spark. Zo kan je door middel van gebaren het gadget vanaf de grond besturen. Het technologiebedrijf voegt daar nog functies aan toe zoals FaceAware zodat het compacte vliegtuigje meteen een gebruiker kan herkennen. Een ander nieuw snufje is QuickShot, een functie om de quadcopter in een patroon te laten vliegen die je vooraf hebt geprogrammeerd.

Op hun website kan je de drone al bestellen, die beschikbaar is in vijf verschillende kleuren: wit, blauw, groen, rood en geel. Als je 599 euro betaalt, komt je pakketje op 15 juni aan. Als je tweehonderd duiten meer neertelt, krijg je het Fly More-pakket met accessoires zoals de afstandsbediening, opvouwbare propellers en een extra batterij.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*