Tesla maakt Autopilot vloeiender én veiliger

Bron: www.zdnet.be

Dankzij de Autopilot kunnen Tesla-eigenaars hun wagen op een veilige manier zijn gang laten gaan. Volgens Elon Musk is deze functie veilig, maar ook hij geeft toe dat het ruwe rijgedrag  van de functie onaangenaam kan zijn. Een update voor wagens van oktober 2016 of later zorgt ervoor dat de Autopilot vloeiender wordt én veiliger.

Elon Musk geeft weinig details vrij over de verwachte update. Wel schrijft hij in een tweet dat hij hoopt dat handsfree loodrecht parkeren en regensensoren eveneens aan de juni-update worden toegevoegd.

Eigenaars van oudere wagens worden van de update – die maanden op zich heeft laten wachten- uitgesloten. Vooralsnog krijgen de nieuwere wagens echter updates voor functies die oudere auto’s al hebben. Tesla werd tot deze werkwijze gedwongen door de gestopte samenwerking met Mobileye. De automaker moet hierdoor sinds kort zijn eigen sensoren en software creëren, waardoor de voertuigen initieel minder functionaliteit hadden. Eenmaal de functieverschillen tussen Tesla zijn wagens zijn weggewerkt, kunnen eigenaars van oudere voertuigen zich weer aan updates verwachten.

Ondanks de vertragingen die de gestopte samenwerking met Mobileye met zich meebrengt, verwacht Elon Musk nog steeds dat zijn bedrijf een demonstratie van autonoom rijden eind dit jaar kan uitvoeren. Tesla wil dan één van zijn wagens autonoom van de ene Amerikaanse kust naar de andere laten rijden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*