Elektrische Volvo’s ‘Made in China’…

Door:  Leo op

Volvo’s komen per definitie uit Zweden toch? Ja, als er een meer normale motorisering voorin de stoere en veilige Zweed ligt. Maar als als het gaat om de elektrische modellen van het merk, maakt moeder Geely de dienst uit. En dat merk heeft toegang tot betaalbare elektrische aandrijvingen die men dan ook in het thuisland China zal benutten. Vandaar dat de volledig elektrische Volvo’s binnenkort uit China zullen komen. Al was het maar omdat men de eigen markt als zeer belangrijk ziet.

De uitstoot van schadelijke stoffen is in China een van de grootste ter wereld. En dat kan sterk worden verbeterd als met name de iets beter verdienende Chinezen elektrisch gaan rijden. En juist die doelgroep is gek op alles wat uit Europa komt. Volvo’s zijn daarbij ‘in’ en als die wagens dan ook nog eens prijstechnisch interessant zijn, laat men ze niet staan. En daar wringt de schoen. De productie van dit soort wagens in China is veel goedkoper te realiseren dan dat men in Zweden een fabriekslijn moet ombouwen voor de nieuwe technologie. De elektrische modellen van Volvo komen naar verwachting in 2019 beschikbaar.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*