Inmotion gaat voor elektrisch ronderecord op Zandvoort

Bron: www.studio040.nl

Het Studentteam Inmotion wil zondag het elektrisch ronderecord op het circuit van Zandvoort verbreken. De aanval op de snelste tijd ooit met een elektrische raceauto vindt plaats tijdens de Pinksterraces.

Het team dicht zich goede kansen toe om het elektrisch ronderecord van 2:04,52 te verbeteren. Met het scherper zetten van die tijd wil het team zich definitief op de kaart zetten als professioneel raceteam.
Het team bestaande uit vijftig studenten van de TU/e en Fontys rijdt nu nog met de IM/e. Een racewagen die veel weg heeft van een Formule 3 raceauto, alleen met een veel krachtigere motor. De auto weeg slechts 658 kilogram en heeft maarliefst 550 elektrische PK’s.


De volgende stap voor het studententeam is het ontwikkelen van een nieuwe raceauto. Inmotion wil opgedane kennis en samenwerkingen met de industrie gebruiken om een auto te maken die op Le Mans kan racen.
Het uiteindelijke doel is om in 2020 mee te doen aan de Garage 56 klasse tijdens de 24 uur van Le Mans. Deze klasse biedt ieder jaar één team mee te doen zonder zich aan regelgeving te hoeven houden, behalve aan de veiligheid. Die ontwerpvrijheid stelt Inmotion in de gelegenheid om de snelste elektrische raceauto ooit te maken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*