Volvo XC60 opent pad naar autonoom rijden

Door: Willem de Volder                    autovandaag.nl

Volvo heeft de XC60 helemaal vernieuwd. Toch komt het model vanaf het eerste oogcontact bekend voor. Niet vreemd, de SUV is een wat kleinere versie van grote broer XC90. Daarmee heeft de XC60 niet alleen het design maar ook veel techniek gemeen. Gedurende de fysieke kennismaking in Spanje kwam niet alleen het comfort tot uiting maar ook een aantal van de veiligheidsvoorzieningen.

Evenals de familieleden van de 90-serie is de 60-nieuwkomer bedeeld met het Scalable Product Architecture-platform. Het biedt het Zweedse merk de mogelijkheid om het comfort- en de veiligheidsvoorzieningen verder uit te breiden en waar nodig te verfijnen. Dat gebeurt met in het achterhoofd de doelstelling dat in 2020 niemand meer mag omkomen en/of serieus gewond mag raken in een nieuwe Volvo.

Standaard

Het omvangrijke veiligheidspakket is standaard wel te verstaan en omvat onder meer City Safety met Full Auto Brake. Dat geavanceerde remassistentiesysteem helpt door middel van een camera en radartechnologie een aanrijding voorkomen ofwel de gevolgen ervan te beperken. Ook stuurassistentie is toegevoegd. Het is in staat om in noodgevallen, als remmen niet toereikend blijkt, om het obstakel heen te sturen. De verfijning leidt de XC60 om een voertuig, fietser, voetganger of zelfs een dier heen.

Tot in de finesses

Gelukkig kunnen we op dat vlak geen praktijkervaring aan dit verhaal toevoegen. De precieze Volvo-techneuten hebben het systeem tot in de finesses getest. Bovendien, als het even goed werkt als de veiligheidsvoorziening die de XC60 binnen de belijning op de weg houdt, dan hoeven er over de werking ervan geen zorgen worden maken. Dat Oncoming Lane Mitigation is eveneens nieuw en stuurt de auto terug naar de oorspronkelijke rijbaan. Het werkt als de schakelaar van de richtingaanwijzer niet wordt beroerd tussen de 60 en 140 km/h. Er is, tenzij het wordt uitgeschakeld op de grote display op het dashboard, geen ontkomen aan. De auto wordt als het ware teruggeduwd. Niet zo maar een soft duwtje maar met een ‘stevige hand’. Op een bochtige traject, waarbij wel eens voor de ideale lijn wordt gekozen, is het soms zelfs irritant. Maar goed, veiligheid is in aller belang en het zijn de volgende stappen die leiden naar autonoom Volvo-rijden. Optioneel kan in die richting nog een extra stap worden gezet met Pilot Assist, wat semi-autonoom rijden tot 130 km/u mogelijk maakt. Vooralsnog de handen aan het stuur, gewoon goed opletten en vooral wakker blijven.

Op weg

De versies waarmee we kennis konden maken waren de T6 en D5. Met respectievelijk 320 pk en 235 pk. Twee oersterke XC60-uitvoeringen met vierwielwielaandrijving. Keyless Start zorgt er voor dat alleen de fraaie startknop op het middenconsole moet worden beroerd. Stilte overheerst vanaf het eerste moment in het interieur en ook dat is een essentiële en vooral aangename comfortvoorziening. Comfort biedt ook het elektrisch goed instelbare meubilair. Genoemde XC60-versies zijn voorzien van een automatische Geartronic-transmissie.

Veelzijdig

Vanaf de eerste meters stuurt de XC60 met de T6 heerlijk. Ook op een bochtig traject blijkt de XC60 het naar de zin te hebben. Nee, het is geen model om eens lekker sportief tekeer te gaan op een bochtig heuvelachtig traject. Maar ook onder die omstandigheden lijkt de auto en vooral het onderstel het behoorlijk naar de zin te hebben en is het genieten met de XC60. De D5 is superkrachtig maar heeft wat last van een turbogat. Er zijn momenten dat je het gaspedaal beroert en enigszins in het luchtledige trapt. Verder geen slecht woord over de diesel, die zich tijdens de kennismakingsrit onderscheidt door zijn verbruik van 1 liter op 16 kilometer. De T6-benzineversie hebben we het vuur na aan de schenen gelegd en dat mondt uit in een consumptie van zo’n 1 liter op 6,5 kilometer (volgens Volvo 1 op 7,7). Dat is bijna niet meer van deze tijd.

Programma

Volvo levert in ons land de XC60 vooralsnog als T5 (benzine, 254 pk) met voorwielwielaandrijving vanaf 58.995 euro. De T5 AWD waarmee we reden is er vanaf 62.995 euro en de T6 AWD (320 pk) vanaf 70.995 euro. Dieselen kan behalve met de D5 AWD vanaf 68.995 euro met de D4 AWD (190 pk) vanaf 62.995 euro. De zakelijke rijder zal zich ongetwijfeld, mede door de lage BPM, aangesproken voelen door de hybride T8 TwinEngine AWD. In combinatie met de elektromotor is die er vanaf 68.195 euro. Leasen is mogelijk vanaf 729 euro op basis van 15.000 kilometer per jaar en zestig maanden looptijd. Naar verwachting komt Volvo in een later stadium met iets minder krachtige motoren in combinatie met sec voorwielaandrijving. De uitrustingen zijn Momentum, Inscription en R-Design. Volvo richt zich op de zakelijke of misschien wel verwende automobilist met het Business Pack Connect (Plus). Onder meer navigatie en een heel fraai instrumentenpaneel maken daar deel van uit.  Kijk in onze leasevergelijker naar de verschillende mogelijkheden, prijzen en uitvoeringen.

Ruimte

Zoals gezegd is de XC60 een kleine versie van de XC90. Niet helemaal een-op-een natuurlijk. Bovendien is ‘klein’ wellicht niet de juiste kwalificatie voor een auto met een lengte van 4,688 meter (+4,4 centimeter ten opzichte van de vorige versie) en een breedte van 1,90 meter (+1,1 centimeter). Aan interieurruimte geen gebrek. Zowel voorin als achterin (4,1 centimeter meer beenruimte in vergelijking met de voorganger) mag zitcomfort met hoofdletters worden geschreven. De bagageruimte bedraagt 505 liter en is uit te breiden door met het meubilair te spelen. De T8 laat 468 liter toe. Het dashboard oogt ‘clean’. De knoppen gaan voor een groot deel op in het fraaie iPad-achtige instrumentenpaneel dat ook swipen toelaat.

Commercieel succes

Over commercieel succes heeft Volvo niet te klagen. Zelfs het personeel krijgt niet de kans om een nieuwe Volvo te bestellen. ‘Alles voor de klanten’, luidt het credo. Afgelopen jaar verkocht Volvo Cars 534.332 auto’s waarvan 161.092 XC60-modellen. Ook Volvo Cars Nederland presenteert cijfers en daaruit blijkt dat het Volvo-verkoopsucces ook aan ons land niet voorbij gaat. In het eerste kwartaal gaan de V40, XC60, V70/V90, V60 en XC90 in hun segmenten aan de leiding. Met de nieuweling op komst, kozen toch nog 631 consumenten voor een XC60.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*