TU Delft opent onderzoekslab autonoom vervoer

Door: Lars Krijgsman        www.autoweek.nl

De Technische Universiteit Delft opent eind volgende maand een hagelnieuw onderzoekslab waar geëxperimenteerd gaat worden met technieken voor autonome auto’s.

Dat schrijft Zelfrijdendvervoer.nl vandaag. Provincie Zuid-Holland doet een duit in het zakje en investeert net geen 400.000 euro in het Researchlab Automated Driving Delft gedoopte onderzoekslaboratorium. Andere geldschieters zijn Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente Delft.

De TU Delft en diens directe omgeving dienen als proeftuin waar nieuwe technieken voor autonome auto’s getest kunnen worden. Ook op de openbare weg worden technieken in de praktijk getest. In 2019 moeten de eerste onderzoeksresultaten bekendgemaakt worden.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*