Elektrische NEVS is gemoderniseerde Saab 9-3

Door: Remco Slump      autovisie.nl

Hoe sleep je een vijftien jaar oud ontwerp 2017 in? National Electric Vehicle Sweden (NEVS) doet dat door de aloude Saab 9-3 van wat blauwe details en een paar futuristisch ogende koplampen te voorzien.

Blauwe details, want elektrisch. De NEVS 9-3 en de stationvariant 9-3X hebben namelijk geen verbrandingsmotor meer, maar tanken elektriciteit. Volgens de fabrikant komen ze op een volle batterij zo’n 300 kilometer ver en kunnen ze à la Tesla Model S en Model X ‘door de lucht’ worden geüpdatet.

NEVS heeft weliswaar ‘Sweden’ in de naam, maar is eigendom van een aantal Chinese partijen. Het bedrijf stelde zijn elektrische 9-3 al ruim drie jaar geleden voor, maar lijkt uiteindelijk deze opnieuw ontworpen versie  in productie te willen nemen.  Mocht het zover komen, dan zijn we benieuwd of de buitenspiegels inderdaad camera’s blijven.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*