Toyota Energy Challenge daagt proefrijders Yaris Hybrid uit

Door: 050auto.nl

Wie rijdt zo lang mogelijk elektrisch?

  • Hoofdprijs: een nieuwe Yaris Hybrid Bi-Tone
  • Yaris Hybrid kan tot 50 procent van de tijd elektrisch rijden, zónder stekker

 

Toyota maakt proefrijden in een nieuwe Yaris Hybrid leuker dan ooit. Met de Energy Challenge wordt degene die een proefrit bij de Toyota dealer maakt, uitgedaagd om zo lang mogelijk elektrisch te rijden. Hiermee maakt de klant kans op een nieuwe Toyota Yaris Hybrid.

De nieuwe Toyota Yaris Hybrid kan – afhankelijk van de route – tot 50 procent van de tijd volledig elektrisch rijden, zónder de auto zelf te hoeven opladen. Dat dit voor iedere automobilist is weggelegd, wil Toyota met de Energy Challenge bewijzen. Een computer verzamelt de gegevens van de proefrit en bepaalt de score op basis van het aantal gereden kilometers en het elektrisch verbruik. Aanmelden kan op Toyota.nl.

Energy Challenge Award
Na afloop van de proefrit ontvangt de klant een e-mail en een Energy Challenge Award met zijn score. Per Toyota dealer wordt de beste score bepaald. Deze mensen worden uitgenodigd voor de landelijke finale op zaterdag 26 augustus in Lelystad. De finalist die zo lang mogelijk elektrisch en dus zo zuinig mogelijk rijdt, wint de hoofdprijs: een nieuwe Toyota Yaris Hybrid Bi-Tone ter waarde van 23.995 euro.

Al ruim 2.500 proefritten
Met de nieuwe Toyota Yaris Hybrid zijn in bijna een maand al ruim 2.500 proefritten bij de Toyota dealer gemaakt. Maar liefst 55 procent van de tijd is elektrisch gereden, over een afstand van in totaal 34.593 kilometer. Het gemiddelde verbruik bedraagt 4,1 l/100 km, oftewel bijna 1 op 25. ANWB en Natuur & Milieu noemen de Yaris Hybrid de zuinigste benzineauto in de praktijk.

Zuinigste benzineauto in zijn klasse
De nieuwe Yaris is een van de veiligste, zo niet de veiligste auto in zijn klasse. Standaard is Toyota Safety Sense met de actieve veiligheidssystemen: Pre Crash Safety System met Autonomous Emergency Braking, Lane Departure Warning en Automatic High Beam (Road Sign Assist vanaf Aspiration).

Sinds februari 2017 zijn reeds bijna 2.400 exemplaren van de nieuwe Yaris verkocht. De prijzen beginnen bij 14.495 euro. De Yaris Hybrid is er vanaf 20.495 euro. De Energy Challenge loopt nog tot en met 11 juni 2017

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*