Formula Electric Belgium stelt nieuwste elektrische racewagen voor

Door: Guy Leysen             www.engineeringnet.be

De nieuwste elektrische racewagen van Formula Electric Belgium werd Umicore Nova gedoopt. Gisteren onthulde het studententeam van KU Leuven en Thomas More hun nieuwste elektrische racewagen.

De ondernemende studenten leveren daarmee opnieuw een straf staaltje innovatieve technologie af. Wannes Vanheusden, student industrieel ingenieur KU Leuven: “We werken samen met een netwerk van meer dan 100 bedrijven. Om kans te maken op een podiumplaats ligt de nadruk op de ontwikkeling en het gebruik van innovatieve technologieën. Zo leggen we de link tussen de academische wereld en de industrie.”In de zomer nemen ze met deze nieuwe wagen deel aan de Formula Student Competitie, een internationale race voor studenten over heel de wereld. De lat ligt hoog.

Gedurende negen maanden ontworpen en bouwden de studenten de volgende generatie elektrische racewagen. Dat resulteerde in knap ingenieurs- en productiewerk. De Umicore Nova weegt amper 200 kg en haalt 100 km/u in enkel 2,6 seconden. De volgende maanden zal blijken of hun werk ook op internationaal niveau van topkwaliteit is. In verschillende Formula competities strijden ze om een podiumplaats, o.a. in België, Nederland, Tsjechië en Hongarije.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*