Een derde van de Belgen is klaar om een elektrische auto te kopen

Door: Alain De Jong                             gocar.be

Volgens een recente studie zijn heel veel Belgen bereid een elektrische auto te kopen maar ze worden nog afgeremd door verschillende obstakels. Om hen aan te moedigen willen Total en Lampiris het pad effenen voor elektrische auto’s met tal van systemen bestemd voor particulieren en professionals.

Nog volgens deze erg recente studie zijn de voornaamste argumenten tegen dit type auto zijn beperkte autonomie (26 %), de hoge kosten (25 %) en de complexiteit die gelinkt is aan het opladen (12 %). In 2016 reden er wereldwijd 2 miljoen elektrische voertuigen en er is nog veel werk te doen om het objectief van 100 miljoen elektrische auto’s te halen tegen 2030, de afspraak die tijdens de COP21 werd gemaakt.

Daarom willen Total en Lampiris een voorstel doen. Klanten krijgen gratis elektrische stroom om 10.000 km af te leggen. Er komen ook intelligente kabels zodat men het verschil kan maken tussen elektriciteit die gebruikt is om te laden of die werd gebruikt in de woning. De facturatie gaat dan rechtstreeks naar de werkgever die op zijn beurt de BTW kan recupereren en toegang krijgt tot het netwerk laadpalen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*