VIDEO-Uitvinder Roomba komt met Tertill: onmisbaar robotje voor in de tuin

Door: Ilona Braam      www.want.nl

Na het tackelen van stoffige huizen vond Joe Jones, de uitvinder van de Roomba stofzuigrobot, het duidelijk weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze keer is de tuin aan de beurt en maakt de Tertill robot korte metten met vervelend onkruid.

Tertill werkt in weer en wind

Tertill werkt op zonne energie, dus hoef je je geen zorgen te maken over een batterij die telkens opgeladen moet worden. Het is ook geen probleem om hem lekker buiten te laten zonnen. Mocht het namelijk gaan regenen blijft de robot onbeschadigd, aangezien hij waterproof is. Dat betekent dat hij ook geen excuus heeft om niet te werken bij wat minder mooi weer.

Efficiënte navigatie op oneven terrein

De onkruid robot is voorzien van vierwielaandrijving, waardoor hij makkelijk op oneffen terrein kan navigeren. Voor het navigeren gebruikt hij zijn eigen algoritmes om zo efficiënt mogelijk de tuin te ontdoen van ongewenst groen. Dit doet hij overigens zonder pesticiden te gebruiken. Om goed zijn werk te doen moet er wel voldoende ruimte beschikbaar zijn voor Tertill. Gelukkig hoef je je ook geen zorgen te maken dat de robot per ongeluk je echte plantjes ook meepakt. Tertill komt hiervoor met speciale planten banden. Door deze bij de gewilde planten te plaatsen, worden ze overgeslagen door de onkruidverdelger.

App met informatie over staat planten en aarde

In een bericht van Technology Review wordt ook vermeld dat Tertill verbonden zal zijn aan een speciale app. Via de app zal informatie te zien zijn over de staat van de planten en de aarde. Deze informatie wordt uiteraard door Tertill naar de app verstuurd. Daarnaast zou het robotje ook ongewenste beestjes in de tuin wegjagen. Dit zou hij doen hij door te gaan zoemen en geluiden te maken wanneer ze in de buurt komen. Zo kunnen de diertjes je planten niet beschadigen en worden ze zelf ook niet per ongeluk gegrepen door de robot.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*