Hé, daar hebben we de Fisker EMotion weer!

Door: Eelko Rol       www.autoweek.nl

Dankzij een officieel persbericht is er weer iets meer bekend over de ophanden zijnde Fisker EMotion. We hebben nu meer details, een prijs én een voorzichtige releasedatum.

Sinds de aankondiging van de Fisker EMotion vorig jaar oktober hebben we al diverse teasers van de elektrische exoot mogen zien. Hoewel de auto er steeds weer iets anders uitziet, kunnen we inmiddels toch een aardig beeld vormen van hoe de EMotion er uiteindelijk uit moet zien. De meest extreme vouwen en knepen hebben intussen plaatsgemaakt voor de nodige wulpse rondingen en al te extreme designfoefjes zijn verruild voor realistischer toepassingen. De luchtinlaten op de neus zijn een stuk naar achteren verhuisd en de verchroomde grille is nu juist iets nadrukkelijker aanwezig.

Bovendien is die grille in het midden voorzien van LIDAR-technologie (Laser Imaging Detection And Ranging, een systeem dat de afstand tot andere auto’s of objecten bepaalt aan de hand van laserpulsen). Dat betekent dat de EMotion is zekere mate in staat is tot autonoom rijden, net als grote concurrent Tesla.

Aan de bestuurderskant zien we de toegang tot de zogenoemde Ultracharger, die de accu in slechts negen minuten van genoeg prik voorziet om 100 mijl (zo’n 161 kilometer) te kunnen rijden. Op een volle accu (de EMotion is voorzien van een Ultra Large Battery Pack, aldus het persbericht) moet de auto liefst 400 mijl (circa 644 kilometer) ver kunnen komen. Ook leuk: de EMotion heeft een topsnelheid van 259 km/h, waarmee de Fisker dus iets sneller is dan de snelste Tesla’s.

Fisker meldt dat pre-orders vanaf eind deze maand mogelijk zijn, terwijl de EMotion pas in 2019 leverbaar wordt tegen een prijs van 129.900 dollar. Over een Nederlandse prijs en óf de auto hier überhaupt leverbaar wordt, is helaas nog niets bekend.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*