Teaser: Audi A8 parkeert écht autonoom

Bron: www.managersonline.nl

De officiële onthulling van de Audi A8 is aanstaande, dus voor de Duitse fabrikant is het de hoogste tijd om alvast wat teasers de wereld in te slingeren.

De boodschap van Audi is duidelijk: de auto van de toekomst is hier. Het vlaggenschip van de Duitsers parkeert zichzelf namelijk in de garage, terwijl de hoofdpersoon in de video zelf de kinderen mee naar binnen neemt. Audi claimde een paar jaar geleden al dat de A8 qua autonome functies behoorlijk geavanceerd zou zijn, dus die belofte lijkt de fabrikant waar te gaan maken.

Gedurfde teaser
De teaser is ook in andere opzichten gedurfd, want de A8 is vanuit alle hoeken te zien: de voorkant, het stuur, het dashboard, de achterlichten, enzovoort. Mocht de A8 later nog lekken, dan valt er dus niet veel meer te bespreken. Niet dat er veel te bespreken was, want Audi kiest opnieuw voor evolutie in plaats van revolutie.

Autonoom rijden
De Audi A8 beschikt over autonome rijtechnieken op niveau 3. Daarnaast wordt de auto voorzien van een kleine accu om remenergie op te slaan en opnieuw te gebruiken. Rijd je langzamer dan 20 km/h, dan schakelt de A8 automatisch uit om brandstof te besparen. Daarnaast gebruikt Audi een start-stop systeem met een riem, zodat de V6 sneller aangeslingerd wordt dan bij reguliere systemen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*