Boeings worden pas over enkele decennia elektrisch

Door: MauritsH                   www.groen7.nl

Luchtvaart is verantwoordelijk voor een enorm deel van de CO2-uitstoot in de wereld. Toch verwacht één van de grootste vliegtuigfabrikanten niet dat er binnenkort hele revolutionaire dingen gebeuren in de lucht.

Hoewel we vaak aandacht besteden aan milieuvervuiling door auto’s en ander wegverkeer, kunnen we zeker ook de gevolgen van lucht- en scheepvaart op dit gebied niet uitvlakken. Desalniettemin heeft de bestuursvoorzitter van Boeing, Dennis Muilenburg, aangegeven dat het nog enkele decennia zal duren voordat het bedrijf elektrische of hybride vliegtuigen gaat bouwen die net zo groot zijn als de huidige modellen.

Airbus, de grote Europese concurrent van het Amerikaanse Boeing, verwacht daarentegen al binnen 15 jaar een elektrisch vliegtuig op de markt te brengen dat genoeg plaats biedt aan maar liefst 100 passagiers. Een opvallend verschil tussen de twee luchtvaartreuzen en we zijn zeer benieuwd wie uiteindelijk aan het langste eind trekt.

Verder is Muilenburg erg positief over de toekomst van zijn bedrijf. Boeing zou sterker en gezonder zijn dan ooit en men verwacht in het nieuwe jaar veel vliegtuigen te verkopen. In Q1 van dit jaar noteerde Boeing orders met een waarde van 27 miljard USD. De winst daalde iets naar 20,1 miljard USD terwijl de nettowinst met 19% groeide naar 1,5 miljard USD.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*