Vliegend met je auto het Kanaal over…

Door: Suzanne Grijpink        paranormaal.blog.nl/

Volgens mij zijn er best veel mensen die een beetje ‘jaloers’ zijn op vogels. Die kunnen met hun mooie vleugels door de lucht vliegen. Wij kunnen dat niet. Maar willen, sommigen van ons, dat wel. In de Middeleeuwen sprongen mensen met zelfgemaakte vleugels van kerktorens. Kunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci ontwierp in 1488 op papier zijn eerste vliegmachine. Heel lang hebben mensen gezocht naar hoe vogels kunnen vliegen, om ervan te leren.

Een ‘vliegende’ auto is natuurlijk ook heel gaaf. Voor de allereerste keer is een auto erin geslaagd om over het Kanaal te vliegen. Afgelopen week kon de Pegasus, de auto van producent Vaylon, opstijgen van in het Franse Ambleteuse om een uur later te landen nabij Dover. Missie geslaagd dus, en daar gaat al meteen nieuw doel mee gepaard: een reis rond de wereld in tachtig dagen.

Het was de Franse piloot Bruno Vezzoli die ’s ochtends in de Pegasus – vernoemd naar het vliegende paard uit de Griekse mythologie – mocht plaatsnemen voor de. Het toestel is een mix van een buggy en een ultralicht motorluchtvaartuig die in totaal drie uur lang kan vliegen. Daarbij haalt het snelheden tussen de zestig en tachtig kilometer per uur. De reis van 59 kilometer zou afhankelijk van het weer tussen de twintig en zeventig minuten in beslag nemen. Die voorspelling bleek ook te kloppen. Na een uur landde de vliegende auto zonder problemen in Engeland. “Het is een droom die uitkomt na vele slapeloze nachten”, aldus Jérôme Dauffy, baas van Vaylon. Intussen heeft Dauffy al een ander doel in gedachten. Binnen twee à drie jaar wil hij ervoor zorgen dat de Pegasus een reis rond de wereld kan maken in tachtig dagen. Daarvoor zal het voertuig wel in staat moeten zijn om volledig onafhankelijk bergen en rivieren over te steken.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*