China voert volgend jaar al hoog EV-quotum in

Bron: www.automobielmanagement.nl

China wil autofabrikanten al vanaf 1 januari volgend jaar verplichten dat minstens acht procent van de nieuw-verkochte wagens elektrisch is. Dat wordt een jaar later tien procent en in 2020 twaalf procent.

De al langer bekende plannen werden eerst uitgesteld, mede onder druk van de auto-industrie zelf, maar zijn nu daadwerkelijk omgezet in een concreet wetsvoorstel van vicepremier Li Keqiang. Met het verplichte aandeel elektrisch wil Beijing proberen de zware luchtvervuiling in de steden terug te dringen.
De voorstellen komen vooral in Duitsland hard aan.

Twee weken geleden liet Li tijdens een bezoek aan Berlijn nog doorschemeren dat er misschien gesleuteld zou worden aan de plannen om Westerse en vooral Duitse autofabrikanten wat tegemoet te komen. Nu zijn zijn wetgevende ambtenaren echter met een document van 16 pagina’s op de proppen gekomen waaruit blijkt dat de EV-quota over goed een half jaar al van kracht zullen worden.

2 Reacties

  1. Als ruim 90 procent van de opgewekte energie vuil is (NL) en de accu’s qua productie nog voor veel co2 uitstoot zorgen (zie onderzoek Zweedse ministerie van milieu) kun je beter even rustig aan doen met deze ‘schone’ auto’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*