Jaguars rijden autonoom in de stad

Bron: www.knack.be

Jaguar Land Rover zet opnieuw een stap in de richting van voertuigen die autonoom kunnen rijden in de stad met het ‘Autonomous Urban Drive’ project.

Autonomous Urban Drive is een prototypetechnologie die in Groot-Brittannië werd ontwikkeld in het kader van het Britse onderzoeks- en ontwikkelingsproject Autodrive rond autonoom rijden. Jaguar Land Rover voerde hiervoor de laatste tests uit vooraleer men met proefritten op de openbare weg begint in Milton Keynes en Coventry.
Dit zogeheten ‘Autonomous Urban Drive’-systeem stelt een wagen in staat om zelfstandig te rijden in de stad, verkeerslichten te respecteren en kruispunten en rotondes over te steken. De technologie werd ontworpen en ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk en brengt de Jaguar Land Rover-modellen voor het komende decennium een stap dichter bij het ‘autonomieniveau vier’.


Wagens met autonomieniveau vier zijn in staat om het rijden volledig op zich te nemen, zelfs in specifieke omgevingen zoals dorpen en steden. De bestuurder hoeft nooit tussenbeide te komen. Met de ‘Autonomous Urban Drive’ kunnen de inzittenden een bestemming instellen en stippelt het voertuig vervolgens de ideale route uit. Het kan intussen ook al door complexe stadsomgevingen navigeren.
Jaguar Land Rover ontwikkelt zowel volledig autonome als semi-autonome technologieën om klanten de keuze te bieden tussen beide rijmodi en tegelijk een aangename en veilige rijervaring te behouden. De visie van de constructeur bestaat erin autonome voertuigen te bouwen die zich kunnen handhaven in de meest uiteenlopende weg- en terreinomstandigheden en weertypes. Nu nog toekomstmuziek, maar binnen enkele zit deze technologie in de nieuwe wagens.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*