VIDEO-Proef met zelfrijdende bus op openbare weg in Vaals

Door: Ronald Colée        www.limburger.nl

De grensovergang tussen Aken en Vaals wordt vanaf 1 januari 2019 een jaar lang een testroute voor een proef met zelfrijdend personenvervoer over de openbare weg.

Volgende stap
Sinds 2016 zijn er al proeven met zelfrijdend vervoer in Nederland. Zo rijden er al ongeveer een jaar lang zespersoons WEpodbusjes tussen de universiteitscampus en het station van Ede-Wageningen. De circa veertig deelnemende partijen in dit Interregional Automated Transport-project – overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen – willen nu een volgende stap zetten en kijken tegen welke (juridische) problemen je oploopt als je grensoverschrijdend zonder chauffeur gaat rijden. Daarnaast gaan er binnenkort op vliegveld Weeze proeven van start met zelfrijdend pakket- en vrachtvervoer.
https://youtu.be/K0qG3dRalys

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*