Verenigd Koninkrijk investeert bijna 1 miljard in duurzaam rijden

Alternative power concept, green emissions

Door: Maarten Bokslag                       automotive-management.nl

Met de Brexit in het vooruitzicht gaat het Verenigd Koninkrijk ruim 800 miljoen pond (990 miljoen euro) investeren in autonoom en duurzaam rijden. Investeringen in research en een infrastructuur voor het opladen van voertuigen moeten Groot-Brittannië een leidende positie geven op het gebied van elektrische en autonome voertuigen.

Dit meldt Bloomberg.

200 miljoen pond gaat naar research en het testen van infrastructuur voor zelfstandig rijdende voertuigen. 600 miljoen is gereserveerd voor het “stimuleren van voertuigen met zeer lage emissiewaarden”. De regering streeft naar zero-emission voor vrijwel elke auto en bestelwagen in 2050. Zo moet de laadinfrastructuur worden vergroot en verbeterd (door bijvoorbeeld het ontwikkelen van een oplaad-standaard), de verplichte verzekering bij autonome auto’s worden uitgebreid en moeten er testfaciliteiten komen voor autonome EV’s.

Koning Elizabeth

De maatregelen zijn volgens Bloomberg verwelkomd door de industrie, die vreesde dat onderwerpen als autonoom rijden en het beperken van uitstoot na de Brexit van de agenda zouden verdwijnen.

Het voornemen van de regering werd door koningin Elizabeth bekrachtigd in haar jaarlijkse toespraak tot het Engelse parlement, afgelopen woensdag. “Er zal wetgeving komen om de positie van het Verenigd Koninkrijk veilig te stellen als wereldleider in nieuwe industrieën, inclusief elektrische auto’s”, sprak de koningin.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*