Tesla gaat oplaadstations delen met andere autofabrikanten

Door: Ilona Braam                www.want.nl

Eén van de dingen waar mensen tegenop kijken bij het overwegen van een elektrische auto is de beperkte actieradius. Zoals alle batterijen is de batterij van een elektrische auto na een tijdje ook op en moet hij bij een speciaal punt opgeladen worden. De angst is vaak dat je dan ergens strandt zonder oplaadpunt en niks meer kunt. Tesla heeft hiervoor een speciaal netwerk van Supercharger stations opgezet, waar Tesla bezitters gratis hun auto kunnen opladen. Het lijkt er nu op dat het bedrijf van plan is deze stations te gaan delen, zodat ook auto’s van andere merken daar opgeladen kunnen worden.

Grote groei gepland netwerk Supercharger stations

Sinds de lancering van de Supercharger stations is het netwerk behoorlijk gegroeid over de hele wereld. Op het moment zijn er meer dan 2.630 stations wereldwijd op 373 verschillende locaties. Met het oog op de aankomende Tesla Model 3 is het bedrijf van  plan het netwerk een stuk uitgebreider te maken. Het plan is om het aantal Superchargers in Noord Amerika zelfs te verdubbelen dit jaar. Bij de stations kunnen de Model S en X in ongeveer 30 minuten genoeg opgeladen worden voor grofweg 270 km.

Tesla en andere autofabrikanten praten over mogelijke samenwerking

Het lijkt er echter op dat Tesla het netwerk niet alleen voor de eigen auto’s wil gaan vergroten. Tesla CTO JB Straubel gaf onlangs aan tijdens de Energy Fair in Wisconsin, dat het bedrijf actief in gesprek is met andere autofabrikanten over het gebruik van het Supercharger netwerk. De bedrijven zijn aan het zoeken naar mogelijkheden om een wederzijds vruchtbare samenwerking aan te gaan.

Helaas had Straubel over het onderwerp verder niet veel meer te vermelden. Vermoedelijk zal Elon Musk het onderwerp aansnijden tijdens de onthulling van de Model 3 over een maand. In ieder geval ziet het ernaar uit dat de productie van de Model 3 volgens de planning verloopt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*