Jumbo gaat elektrisch bezorgen en start daarmee in Groningen

Door: Steffen van Beek                   foodclicks.nl

Bezorgdienst – Supermarkt Jumbo gaat, om te beginnen in Groningen, boodschappen elektrisch bezorgen. De eerste volledig elektrische bezorgauto van Jumbo rijdt in de noordelijke stad sinds vandaag rond. Volgende week volgt Utrecht met de zogenaamde ‘Street Scooter’.

De Street Scooters zijn speciaal ontwikkeld voor huis-aan-huis belevering en hebben, doordat zij geen CO2 uitstoten, een gunstig effect op de geluidsoverlast, de luchtkwaliteit én het klimaat. Hiermee dragen de voertuigen bij aan de duurzaamheidsambities van het supermarktbedrijf uit Veghel.

Roy van Keulen, directeur Online: “Als familiebedrijf voelen we ons verantwoordelijk voor de huidige en toekomstige generaties. Daarnaast zien we dat de ontwikkelingen in het binnenstedelijk verkeer vragen om meer duurzame oplossingen. Daarom starten we nu met deze volledig elektrische bezorgauto’s.”

Ambitie

De bezorgauto’s worden ingezet door Jumbo Euroborg in Groningen en het solo Pick Up Point in Utrecht. Jumbo kiest voor bewezen technologie en betrouwbaarheid; twee grote pakketdiensten maken al met tevredenheid gebruik van de Street Scooter. Jumbo gaat de bezorgvloot op termijn verduurzamen en nog dit jaar meerdere elektrische Street Scooters in gebruik nemen. Komende tijd zal het supermarktbedrijf bekijken in welke steden nog meer duurzaam bezorgd kan worden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*