Aston Martin bevestigt komst RapidE-Elektrische Rapide komt in 2019

We weten al even dat Aston Martin achter de schermen druk werkt aan de ontwikkeling van een elektrische Rapide. De Engelsen laten nu weten dat dat elektrisch geladen paradepaard in 2019 op de markt komt.

In 2015 doemden de eerste geruchten op over de komst van een elektrische Aston Martin waarmee het Engelse merken Tesla de oren zou willen wassen. Kort daarop trok Aston Martin zelf het doek van de RapidE Concept, een studiemodel dat de komst van een stekker-Rapide officieel bevestigde. Aston Martin bevestigt nu dat die RapidE daadwerkelijk in productie gaat.

De RapidE Concept was ontwikkeld samen met William Advanced Engineering, de ontwikkelingsafdeling van Williams Group (o.a. bekend van het Williams F1-team) en het is logischerwijs ook die partner die Aston Martin aanhaakt om de productieversie naar de openbare weg te brengen.

Aston Martin laat weten dat de RapidE wordt gebaseerd op de Rapide AMR, de versie van de luxueuze Brit die overgoten is met het Aston Martin Racing-label. Grootschalige productie zit er bij een dergelijk nichemodel natuurlijk niet in. De elektrische RapidE wordt in een oplage van 155 stuks gebouwd. In 2019 moeten de eerste exemplaren van de band lopen.

Specificaties van de elektromotoren die de 6,0-liter grote V12 gaat vervangen, houdt Aston Martin nog even onder de pet. Wie vreest dat het snel over en uit is voor producten uit Gaydon met een verbrandingsmotor, stelt Aston Martin-CEO Andy Palmer gerust. “De verbrandingsmotor vormt al meer dan een eeuw het hart van Aston Martin, en dat zal de komende jaren ook zo blijven,” zegt Palmer.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*